מתכון שישליק כבש קל, חגיגי וטעים
מתכון שישליק כבש פשוט וקל מאוד להכנה שמתאים לכל חג או אירוע משפחתי חגיגי הוא המתכון הנוכחי. לא דורש כלים רבים וזמן הכנה ארוך והתוצאות מהממות… לא נעים אולי לכתוב זאת, אבל ללקק את האצבעות ממש!
אז נתחיל מיד, נסו ותיהנו!!



מצרכים וכלים נדרשים
- בשר כתף כבש חתוך לקוביות (מיועד גם לבישול)
- תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה
- קערית ומסננת
- שיפודי עץ או מתכת מה שיש לכן
- מנגל/סיר רוסטר (עם מכסה)
- מלקחיים
- כלי הגשה
מהלך המתכון
אני הכנתי את השישליק כבש בסיר רוסטר. לחלופין אפשר להכין על מנגל
- אם יש צורך, נפשיר את הבשר תחילה במקרר ואז בחוץ. אפשר בחוץ בכיור מלכתחילה אם אתן מוציאות מהלילה ומזג האוויר קריר.
- נשטוף את הבשר הטרי או המופשר היטב תחת מים זורמים ונניח במסננת כדי שכל המים ינזלו.
- נעביר את קוביות הכבש לקערה ונפזר תבלינים לפי הטעם:
- נערבב היטב עד הטמעת התבלון.
- ניקח שיפוד ונשחיל אליו קוביות בשר בהתאם לאורכו ולגודל הקוביות.
ככל שהן תהיינה קטנות, כך יהיו יותר קוביות על כל שיפוד ותהליך הבישול יהיה מהיר יותר. - לאחר שסיימנו עם כל הקוביות והכנו את כל השיפודים, ניקח סיר עם מכסה ונניח על הכיריים בעוצמת חום גבוהה.
- כשהסיר חם, נניח שיפודים, אפשר את כולם יחד אם יש מספיק מקום ונצלה אותם מכל הצדדים.
- לאחר מכן ננמיך את החום לעוצמה בינונית ונכסה את הסיר במכסה.
- מדי פעם במהלך הבישול נוסיף מעט מים על ראש המכסה. בסיר רוסטר, בראש המכסה יש נקב המאפשר זרימת מים איטית ועקבית, טיפה טיפה, מה שמאפשר תמיד לשמור על נוזלים ומונע התייבשות המזון המתבשל בו.
- מדי פעם יש להזיז את הסיר כדי לשנות מקום של השיפודים ולתת בישול אחיד לכל הצדדים. רצוי לא לפתוח את המכסה כדי שהטמפרטורה תישאר קבועה.
- תבדקו תמיד שיש נוזלים בסיר. אם חסר תוסיפו עוד. זה לא אמור להיות מרק ולא רוטב, אבל גם לא ייבש (בכל זאת מדובר בכבש, בשר שומני, ולכן סביר להניח שלא תצטרכו להוסיף הרבה מים).
- כעבור שעה הבשר מוכן ואפשר להגיש לשולחן…..








לבריאות ותיהנו!
למתכוני בשר נוספים:
- מדריך חלקי בשר כבש
- כתף טלה בתנור ממולא אורז ובשר טחון
- צלעות כבש בתנור
- בשר מפורק בסגנון מזרחי
- קוביות בשר בקר
- מדריך חלקי בשר בקר לפי מספרים
- סטייק אנטריקוט במחבת
- סטייק אנטריקוט בתנור
- מתכון לשווארמה אנטריקוט
- שווארמה הודו בהכנה ביתית