זמן קריאה: 2 דקותמתכון חגיגי וקל מאוד להכנה לשיפודי כבש בבישול בסיר רוסטר. מתאים לכל עת בה רוצים מנה בשרית, חגיגית, משפחתית ומהירת הכנה. בהצלחה!

מתכון שישליק כבש קל, חגיגי וטעים

מתכון שישליק כבש פשוט וקל מאוד להכנה שמתאים לכל חג או אירוע משפחתי חגיגי הוא המתכון הנוכחי. לא דורש כלים רבים וזמן הכנה ארוך והתוצאות מהממות… לא נעים אולי לכתוב זאת, אבל ללקק את האצבעות ממש!

אז נתחיל מיד, נסו ותיהנו!!

מצרכים וכלים נדרשים

  • בשר כתף כבש חתוך לקוביות (מיועד גם לבישול)
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה
  • קערית ומסננת
  • שיפודי עץ או מתכת מה שיש לכן
  • מנגל/סיר רוסטר (עם מכסה)
  • מלקחיים
  • כלי הגשה

מהלך המתכון

אני הכנתי את השישליק כבש בסיר רוסטר. לחלופין אפשר להכין על מנגל

  1. אם יש צורך, נפשיר את הבשר תחילה במקרר ואז בחוץ. אפשר בחוץ בכיור מלכתחילה אם אתן מוציאות מהלילה ומזג האוויר קריר.
  2. נשטוף את הבשר הטרי או המופשר היטב תחת מים זורמים ונניח במסננת כדי שכל המים ינזלו.
  3. נעביר את קוביות הכבש לקערה ונפזר תבלינים לפי הטעם:
  4. נערבב היטב עד הטמעת התבלון.
  5. ניקח שיפוד ונשחיל אליו קוביות בשר בהתאם לאורכו ולגודל הקוביות.
    ככל שהן תהיינה קטנות, כך יהיו יותר קוביות על כל שיפוד ותהליך הבישול יהיה מהיר יותר.
  6. לאחר שסיימנו עם כל הקוביות והכנו את כל השיפודים, ניקח סיר עם מכסה ונניח על הכיריים בעוצמת חום גבוהה.
  7. כשהסיר חם, נניח שיפודים, אפשר את כולם יחד אם יש מספיק מקום ונצלה אותם מכל הצדדים.
  8. לאחר מכן ננמיך את החום לעוצמה בינונית ונכסה את הסיר במכסה.
  9. מדי פעם במהלך הבישול נוסיף מעט מים על ראש המכסה. בסיר רוסטר, בראש המכסה יש נקב המאפשר זרימת מים איטית ועקבית, טיפה טיפה, מה שמאפשר תמיד לשמור על נוזלים ומונע התייבשות המזון המתבשל בו.
  10. מדי פעם יש להזיז את הסיר כדי לשנות מקום של השיפודים ולתת בישול אחיד לכל הצדדים. רצוי לא לפתוח את המכסה כדי שהטמפרטורה תישאר קבועה.
  11. תבדקו תמיד שיש נוזלים בסיר. אם חסר תוסיפו עוד. זה לא אמור להיות מרק ולא רוטב, אבל גם לא ייבש (בכל זאת מדובר בכבש, בשר שומני, ולכן סביר להניח שלא תצטרכו להוסיף הרבה מים).
  12. כעבור שעה הבשר מוכן ואפשר להגיש לשולחן…..

לבריאות ותיהנו!

למתכוני בשר נוספים:

הצטרפי לשיחה

10 תגובות
  • אמא פוטי מה שלומך? זו רחלי,
    רציתי לומר לך שבסוף זה היה פילה מדומה ולא צלי…
    בכל אופן צליתי על הפלנצ'ה אבל יצא די יבש…כנראה שאני לא יודעת איך להכין על הפלנצ'ה…
    תודה בכל אופן!

    • זהו זו נוסחת ההצלחה
      לכבוד שבת קודש תגידי
      ובכל הבישולים וההכנות תצליחי!!!
      ה' יצליח כל מעשה ידייך
      בהצלחה גדולה יקרה
      שבת נפלאה וערבה…
      ותודה על הכל!

  • אלופה!!!
    פשוט אשת חיל…
    נהניתי מאוד פשוט אבל יוקרתי….נהדר
    חתימה טובה לך ולכלל ישראל.

    • שלום לך יקרה, שמחה מאוד שאהבת!! תודה שכתבת לי ושמחת אותי וגם בירכת אותי!! מאחלת גם לך חתימה טובה בעזרת השם וחגים שמחים!! כל טוב, ממני בהערכה רבה,

      • אמא פוטי יקרה יש לי שאלה.
        אם יש לי צלי כתף שהקצב פרס לפרוסות, האם זה גם יתאים לצלות אותו בפלנצ'ה כמו על האש או שזה ייצא יבש? ו
        אם זה ייצא יבש יש לך רעיון להכין איתו משהו אחר?
        שבת שלום!

        • הי רחלי יקרה מה שלומך?
          אני כל כך שמחה שאת כותבת ושואלת ומתעניינת ומגיבה זה כל כך משמח לי את הלב ונותן לי כח להמשיך לכתוב ולפרסם!
          לשאלתך מפנה אותך למתכונים נוספים.
          ולאחר התייעצות עם אבי שיח' אמר שאם הפרוסות דקות אפשר לצלות על פלנצ'ה "כמו על האש". טיפ שלי: תמיד תשימי לב שיש לך נוזלים קצת במחבת ואם זה דק מתבשל מהר…
          הנה מתכונים נוספים:

          שבת שלום יקרה ובהצלחה רבה!

          • תודה רבה ובוודאי שאני אגיב…
            את הרי כ"כ משקיעה למה שלא אתעניין?
            נהנית מאוד מכל עמלך. בזכותך אני מכינה המון דברים…וכולם נהנים.!!!
            תודה ושבת שלום.

          • חיממת לי את הלב!! תודה תודה תודה ה' ישמח אותך ויתן לך לכל משפחתך ולכל עם ישראל בריאות ושמחה ובשורות טובות!!
            תראי עדכון בתשובה הראשונה אבי אמר שאפשר.
            שבת שלום