זמן קריאה: 2 דקות טיפ לבישול ביצים קשות מושלמות שלא מתפוצצות בסיר ושאפשר לקלף בקלות. תיהנו

איך לקלף ביצה קשה שלא מתפוצצת בסיר ולא מתפרקת בקילוף

בעבר, לא סבלתי ביצים קשות רק משום שצריך לקלף אותן… איזה תסכול ובזבוז זמן זה היה!
הייתי מתאמצת, נזהרת שלא תתפרק הביצה ובסוף מתפרקת… הקליפה נדבקת לחלבון ואז הביצה נראית כמו הצרות…
או שהביצים היו מתפרקות, מתפוצצות בסיר, חלקן היו מתמלאות במים. ובבואי לקלף אותן שפריץ מים חמים מאוד על האצבעות (או קרים אם הביצה הייתה במקרר).
כן, לא נעים בכלל… 🤦🤦
אז החלטתי שזהו. לא עוד. והלכתי ללמוד. נשמע טיפשי אולי לרצות ללמוד איך לבשל ולקלף ביצים … אבל, זה לא בדיוק פשוט כמו שזה נראה… ויש כמה דברים שרצוי לדעת כדי לחסוך תסכולים, אי נעימויות, זמן ועוד. חשבתי שכדאי לשתף גם אתכן במה שלמדתי וניסיתי בעצמי. מקווה שיועיל גם לכן ויקל עליכן את קילוף הביצים…

בישול ביצים עם מלח/לימון ביחד בסיר

  1. קחו סיר והכניסו לתוכו את מס' הביצים שתרצו לבשל
  2. הוסיפו מים פושרים – קרים (ולא חמים) לכיסו הביצים
  3. לתוך הסיר, הוסיפו חתיכה מקליפת לימון סחוט/חצי כפית -כפית מלח (ראו הארות מטה)
  4. בשלו על עוצמה גבוהה עד רתיחה בלי לסגור את הסיר, זה חשוב מאוד.
  5. כשהמים רתחו, הנמיכו את האש ובשלו עוד כ 5 דק'.
  6. השאירו את הביצים בסיר מס' דקות או עד קירור.
  7. זהו, הביצים מבושלות, שלמות וקלות לקילוף!

הלימון לא משאיר שום טעם לימוני לביצים…ולא משפיע על הצבע הפנימי של הביצה. קליפת הלימון יכולה לקבל גוון צהבהב קל, אך הביצה עצמה נותרת לבנה כשהייתה. כך יש לנו אופציה נוספת לשימוש בלימון.

המלח הנוסף לסיר אינו משפיע על טעם הביצה ואינו נותן טעם מלוח לביצה.

הערות חשובות:

  • שימו לב, הכנסתי מס' ביצים לסיר רחב, היה לביצים שפע של מקום לרקוד להן תוך כדי רתיחה. עובדה שיכלה לגרום להם להתפוצץ. אך זה לא קרה… סדק קל יכול להיווצר אך אצלי בכל אופן לא גרם לחלבון לצאת מהביצה…
  • ממליצה לפזר את המלח מעל כל ביצה, ברחבי הסיר ולא במיקום אחד בסיר התוצאות יוצאות הרבה יותר טובות באופן זה.

תוכלו לבחור איזה שיטה שתרצו. אם אתן בדיוק סוחטות לימונים אז תוכלו להשתמש בקליפה של אחד מהם לביצים. תוכלו גם להקפיא כך יהיה לכן תמיד קליפות מוכנות…

בהצלחה רבה!!!

💜אשמח ל 👍, תגובה ושיתוף💜

הצטרפי לשיחה

18 תגובות