זמן קריאה: 3 דקות סיפור אמיתי על מעשה אצילי יוצא דופן על שתי נשים מיוחדות. סיפור עם מוסר השכל מרגש וחשוב על נתינה גם במחיר של הפסד כלכלי והשגת ריווח אישי עצום.

סיפור מרגש על מעשה אצילי יוצא דופן

המעשה הבא אירע בירושלים, בתקופת קום המדינה. בתקופה ההיא, אנשים רבים היו עניים ורעבים ללחם. פרנסה הייתה דחוקה לרוב, וגם מי שמצא עבודה, עבד קשה בשכר זעום.

באחת משכונות העיר, התגוררה אישה אלמנה וילדיה הקטנים. לפרנסת משפחתה, מדי יום, אפתה האישה בביתה קרואסונים ויצאה לשוק למוכרם. מהכסף המועט שהרוויחה רכשה מזון וציוד חיוני בסיסי לילדיה וכן מצרכים להכנת קרואסונים ליום הבא.

השכם בבוקר, קמה האישה לעבודת יומה. ניפתה קמח, לשה בצק, יצרה ואפתה קרואסונים המעלים ריח ניחוח מגרה בכל הבית. בני הבית לא יכלו כמובן להתענג עליהם. היה עליהם להסתפק במזון מועט שנותר להם מליל אמש ולחכות למכירת הקרואסונים כולם ולחזרתה של האם הביתה.

הבוקר, האישה מהרה ביותר, אתמול קבלו אורחת ובבית לא נותר לחם. לכן מהרה האם לאפות את הקרואסונים ויצאה למכור אותם כהרגלה.
נעמדה האישה בפנתה הקבועה בשוק עם מגש קרואסונים ריחניים והמתינה לקונים. אישה ראשונה מתקרבת לעברה. בחיוך לבבי מזמינה אותה לקנות מהקרואסונים שלה:
" בוקר טוב גברת, האם תרצי קרואסון אחד או שניים לפתוח את הבוקר? הם טריים וחמים עדיין".
השיבה לה האישה: "בהחלט אשמח מאוד אך תחילה ברצוני לטעום".
המוכרת, דאגה מראש לעניין הטעימות, ושמרה בצד קרואסון אחד קטן שצורתו נפגמה במהלך האפיה לצורך זה.

הקונה טעמה ומיד לאחר מכן בלא היסוס ביקשה: "תודה רבה לך, אקנה ממך את כל המגש".
המוכרת, בהלם ולא מאמינה, מודה לה' הרי זו פעם ראשונה שקורה לה דבר כזה למכור הכל כמה דקות לאחר הגעתה! איזה יופי ואיזו שמחה! דווקא היום שהיא ממהרת כל כך לקנות לחם לילדים. מחשבות טובות ומשמחות חלפו בראשה עת סדרה את המאפים בשקית ללקוחה החדשה.

שתי הנשים נפרדו זו מזו לשלום בחיוך אדיב וחמים.

בחזרה הביתה: הגילוי המרגש

המוכרת מיהרה למכולת השכונתית לרכוש את המוצרים החסרים וחזרה הביתה עם המגש הריק שהכיל רק פירורים קטנים ושאריות מהקרואסון הקטן.

שמחו הילדים מאוד לראות את אימן חוזרת הביתה מוקדם עם לחם טרי והתיישבו לאכול. התיישבה האישה גם היא והחליטה לסיים תחילה את הקרואסון שנותר. באותו רגע שבא לפיה חתיכה קטנה, פלטה אותו מיד ונזעקה " אוי לי מה עשיתי! שמתי מלח בבצק במקום סוכר! זה לא אכיל בכלל ומכרתי הכל לאישה ההיא! אוי! מה אני אעשה עכשיו? אני חייבת להשיג אותה לקחת ממנה חזרה את הקרואסונים ולהשיב לה את כספה".

אצה רצה האישה חזרה לשוק לחיפוש הלקוחה. מרחוק ראתה אותה עומדת עם שקית מוכרת בידה. רצה לעברה ופנתה אליה בבכי ותחנונים: "גברתי, אני מתנצלת אנא סלחי לי, טעיתי שמתי מלח במקום סוכר בבצק אני מתנצלת. רק לאחר שטעמתי בבואי הביתה הרגשתי בטעות שעשיתי ואת שלמת על כל המגש! הנה לך מחצית מהכסף שמסרת לי, את החלק הנותר, אוכל להחזיר לך מחר. לצערי לא נותר בביתי מזון לילדיי הקטנים, לכן בטרם חזרתי, רכשתי להם לחם טרי… הא תסלחי לי על הטעות ועוגמת הנפש שגרמתי לך? סליחה, סליחה."

הלקוחה השיבה לה במשפט אחד: אין לך על מה להתנצל בפניי. ידעתי מה קניתי הרי טעמתי לפני שרכשתי. תיארתי לעצמי שטעית. רואים שאת אופה מעולה. אמרתי לעצמי שאם לא אקנה את הכל היום, מחר בבוקר כבר לא יהיו לך קונים… לכן, העדפתי לקנות את כל הקרואסונים. לספוג בעצמי את העלות המלאה והעיקר שלא תתבזי ולא יפגע מקור פרנסתך. אל תדאגי אישה טובה, הכל בסדר שמרי את הכסף אותו קבלת ביושר על עבודתך ומכירתך. להתראות מחר בבוקר מוכרת יקרה והמשך הצלחה!"

הלכה האישה לדרכה והותירה מאחוריה את המוכרת, כשדמעות בעינייה. המוכרת נותרה לעמוד כך עוד זמן רב מביטה בדמותה המתרחקת של אשת החסד היקרה. אישה שמסתבר הצילה אותה במעשה אצילי יוצא דופן.

מוסר השכל ושאלות לדיון

מה יש לכתוב מעבר לסיפור? ובכל זאת לא אוכל לסיים סיפור בלי להשאיר מס' שאלות לדיון בעיקר עם מספרים לילדים:

  • מה המעשה שעשתה האישה?
  • מי האישה האצילית? האם האופה שחזרה והתנצלה או הלקוחה שרכשה את כל הקרואסונים?
  • איזו דמות הייתן רוצות לפגוש ומדוע?
  • מה למדתן מהסיפור?
  • תארי מקרה דומה שקרה אתכן שהצלתן אדם/אישה מבלי לגלות זאת?
  • ציירו סצנה אחת מתוך הסיפור.
  • תוכלו להכין קרואסונים טעימים מבצק רב תכליתי יחד עם ילדיכם

הלוואי שנשכיל ליישם ולסייע בכל עת לכל מי שזקוק לנו גם כחסד נסתר ונדע להודות ולהתוודות על טעויותינו.

בהצלחה בכל!

סיפורים נוספים עם מוסר השכל:

הצטרפי לשיחה