פרגית ממולאת אורז ובשר טחון

זמן קריאה: 2 דקותמתכון מפורט לפרגיות ממולאות בשר טחון, אורז וצנוברים. תוספת עיקרית לכל ארוחה חגיגית ומשפחתית! לבריאות!

מתכון מפורט להכנת פרגיות ממולאות אורז ובשר טחון – מנה חגיגית משפחתית טעימה וקלת הכנה

מתכון מאוד פשוט וקליל שאפשר לשלב עם כל תוספת שתרצו, תפוחי אדמה, לחם, אורז וכל מה שיעלה בדעתכן…. זו ארוחה חגיגית ממש טעימה וקלה להכנה, השילוב בין מילוי הבשר לפרגיות עוף יוצר איזון ושילוב מיוחד. ממליצה בחום לנסות!

שיהיה לכן לבריאות!!

מצרכים וכלים להכנת המתכון

  • למילוי היכנסו לאורז עם בשר טחון
  • פרוסות פרגיות (סטייק פרגית) כמס' המנות שתרצו
  • מעט שמן זית לשימון המחבת
  • למרינדה – שמן 2-3 כפות שמן זית ותבלינים לפי הטעם (לא חובה)
  • מחבת נון סטיק עם מכסה
  • כף סיליקון (רצוי)
  • צלחת הגשה

מהלך הכנת המתכון

  1. נכין את מילוי האורז עם בשר טחון (או כל מילוי אחר שתרצו)
  2. אופציונאלי – לתוך קערה נכין מרינדה הכוללת 2-3 כפות שמן זית ותבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה וכו') ונערבב היטיב.
  3. נשטוף את פרוסות הפרגיות ואם נרצה נטביל במרינדה. אם לא הכנו מרינדה אפשר להתקדם לסעיף 4.
  4. נניח את פרוסות הפרגיות כשהצד הפחות יפה של הפרגית מולנו. כלומר שהצד החלק והיפה יותר של הפרגית מונח על משטח העבודה.
  5. ניקח בכף 1-2 כפות מהמילוי בהתאם לגודל הפרגית ונגלגל.
  6. נעביר כל פרגית מגולגלת (ממולאת) כשהצד הפתוח כלפי מטה בתוך מחבת חמה עם מעט שמן זית (או כל שמן אחר).
    • אני הכנתי את המילוי ובאותה מחבת כשהשארתי חלק מהתערובת הכנסתי את הפרגיות הממולאות. לכן לא הכנתי מרינדה.
    • כדאי לדאוג למרווח בין הפרגיות יחד עם זאת שהן תהיינה מונחות טוב כך שלא ייפתחו במהלך הבישול.
  7. לאחר שסיימנו והנחנו את כל הפרגיות במחבת, נכסה את המחבת ונבשל על אש בינונית כחצי שעה.
  8. מדי פעם נבדוק אם יש צורך להוסיף מעט מים, ונעביר את הפרגיות צדדים כך שכל הצדדים יבושלו/"יטוגנו" היטב.
  9. נגיש חם בתוספת כל מה שתרצו….

לבריאות ורק טוב!

למתכונים נוספים:

הצטרפי לשיחה